Search

Web semineri: Numune hazırlamadan X-ışını floresan analizine

Bu web semineri, farklı katı numunelerin analizden bağımsız ve tekrarlanabilir hazırlanmasına ve sonraki analizlere kapsamlı bir genel bakış sağlar. Laboratuvarda numune hazırlama ve analizini kalitatif ve kantitatif olarak optimize etmek isteyen tüm kullanıcılara yöneliktir. Seçilen cihazların birkaç çevrimiçi demosu ve katılımcıların sorularını yanıtlama süresi her web semineri bloğunu tamamlar.

RETSCH: Öğütme Sanatı Çevrimiçi seminer, sonraki analizler için numune hazırlamanın önemine odaklanır ve olası hata kaynaklarını ortadan kaldırmanın yollarını açıklar. Optimum kırıcıyı veya öğütücüyü ve en uygun aksesuarları seçmek için faydalı ipuçları alacaksınız. Doğru parametre ayarının önemi de açıklanacaktır. Konular

  • Numune homojenizasyonu neden gereklidir ve süreç için nelere dikkat edilmesi gerekir?
  • Farklı numuneler için farklı boyut küçültme ilkeleri nasıl çalışır?
  • Ön öğütmeden pulverizasyona kadar uygulama laboratuvarında RETSCH kırıcıların ve değirmenlerin canlı gösterimi
Sunanlar Dr. Tanja Butt ve Dr. Gerhard Beckers, RETSCH GmbH

Element analizi - RFA'ya faydalı bir tamamlayıcı

Modern yanma analizi, öncelikle XRF ile yalnızca sınırlı bir ölçüde nicel olarak belirlenebilen 'hafif' elementleri (C, H, N, O ve S) içerir. Web semineri, seçilen örnekleri kullanarak element analizörlerinin tipik uygulamalarını gösterir.

Konular

    • Elemental analiz nasıl çalışır?
    • RFA'nın aksine yanma analizi
    • Uygulama örnekleri

Sunan Dr.Andreas Theisen, Satış Müdürü ELTRA

SPECTRO: XRF ölçüm prensibi ve standartları

Bu web semineri, XRF analizinin işlevselliği ve olanakları ile toz numunelerinin ve preslenmiş tabletlerin nasıl analiz edildiğine dair kısa bir genel bakış sunar. Bazı pratik örneklerin yardımıyla, daha iyi numune hazırlama ve analizi için problemleri ve olası çözümleri gösteriyoruz. Çok sayıda Alman ve uluslararası standart, XRF'yi analitik bir yöntem olarak tanımlamaktadır. Bu sunum, bazı standartlara genel bir bakış sunmayı ve analitik yöntemin pratik kullanımı için bunların önemi hakkında ipuçları vermeyi amaçlamaktadır.

Konular

    • Numune kompozisyonu, tane boyutu, homojenlik ve matrisin analiz sonucuna etkisi nedir?
    • Hangi standartlar var?
    • Günlük laboratuvar rutini için pratik ipuçları

Sunan
Stefan Köller, SPECTRO Analytical Instruments GmbH